Skip to main content

Warna Yang Mempengaruhi Emosi Ketika Temuduga,Boleh Cair Jiwa Penemuduga

Warna Untuk Temuduga
=================
Kita berurusan dengan manusia
Jadi,pemakaian warna yang betul mampu mempengaruhi emosi penemuduga

Ingat lagi masa mula-mula nak apply kerja
Cik gagal kali pertama
Sebab pakai serba hitam

Ia menunjukkan Cik sangat serius dan boring 😌

Jadi,
Cik tukar strategi pakai warna lain
Cik pakai warna UNGU!
Walaupun Cik adalah calon terakhir
Dan paling muda waktu itu
I've made it!
Sebab itu warna ungu menjadi kegemaran
Umpama tuah kepada diri Cik

Sebenarnya ia boleh jadi tuah kepada semua
Baik lelaki dan wanita

Warna lain boleh dipakai ketika sesi temuduga :

• Biru
• Kelabu
• Putih
• Hijau
• Hitam + Warna fesyen

Elak warna MERAH
Sebab warna merah adalah warna yang berautoriti
Jika dalam organisasi
Beri saja boss / leader yang pakai warna ini

Selamat memilih warna pakaian
Untuk temuduga nanti ya

Good luck!

#SHGrooming
#Sarahata



Comments

Popular posts from this blog

Apa itu manicure & pedicure?

Rawatan Kuku Kaki dan Tangan --------------------------------------------- Dulu,saya tidak ambil kisah langsung mengenai hal ini. Langsung-tidak- ambil- peduli. Noktah. Sehingga saya mengalami kemalangan jalan raya di mana ketika itu kuku kaki saya telah tercabut di bahagian ibu jari,tengah dan bahagian hujung di kedua-dua belah kaki. Bayangkan selaput yang menutupi kulit yang kita panggil kuku itu hilang? Sakit!auchhh Perlu solat atas kerusi dan sakit juga ketika kena air.Ketika proses pertumbuhan kuku pun begitu.Jalan pun tidak berapa nak betul. Sejak peristiwa itu hikmahnya saya mengambil tahu mengenai rawatan menicure dan pedicure. ok,itu kisah lama. Pedicure adalah rawatan untuk kaki sebab ada kalanya kita tersilap memilih kasut yang sesuai,jadi pertumbuhan kuku akan jadi terbantut,kulit mati di sekeliling dan kuku akan menjadi lebam dan meninggalkan kesan darah beku. Jika dibiarkan,kuku akan mati. Adakala terjadi juga kuku te

Ouch Jerawat! Ada Ubat Tak Nak Surutkannya? Ini Beberapa Ubat Yang Pernah Dicuba - Sarahata.com

[ Ubat Jerawat ] Setelah menerima beberapa pertanyaan hebat mengenai macam mana nak sembuhkan jerawat,Fuh!!rasa macam doktor jap,buka klinik kena serbu rasanya haha😂 Ok baik, Ada beberapa lagi ubat sapu atau makan yang boleh dicuba seperti : •Doxymycin •Clindamycin •Nixoderm •Oxy •Zindaclin •Tea Tree Kita hanya berusaha,selain itu jaga pemakanan juga tau sebab Cik pun mangsa jerawat berkampung dulu.Sekarang dia sesekali je singgah. Boleh share kat kawan-kawan yang ada masalah jerawat ni. Terima kasih #SH #Sarahata #HouseOfBeauty

Nak Barang L'occitane Percuma? Jangan buang botol kosmetik dan mandi an-Sarahata.com

Nak Barangan Dari L'occitane Percuma?   Hari itu tengok di IG story kawan Cik nama Syira Dia pergi Mall dengan adik ipar bawa botol-botol sabun, kosmetik yang tak pakai dalam beg plastik IKEA itu masuk kedai L'occitane dan dapat redeem produk L'occitane Produk L'occitane adalah salah satu produk yang bagus untuk dicuba Benda nak bagi percuma kenapa kita nak bayar, Betul tak? Tapi, buat lah kerja sikit baru dapat ganjaran Senang saja, kumpul saja botol-botol ikut requirement yang dikehendaki Basuh dulu sebelum ke kaunter untuk redeem ya Setiap bulan ada saja barang keperluan kita akan habis Jadi setakat nak kumpul 6 botol - 30 botol kosong takde masalah  Boleh redeem di outlet dibawah ini : Untuk lebih jelas, ini dia barang yang di terima : Selepas itu, Cik pun pesan kepada suami, semua botol shampoo, mandian, pencuci muka jangan buang dulu ok? 😁 Jom kemoen recycle bersama L'occitane Sampai