Skip to main content

Posts

Bercuti Bestnya!Apa Barang Penting Perlu Dibawa -Sarahata.com

Recent posts

Ouch Jerawat! Ada Ubat Tak Nak Surutkannya? Ini Beberapa Ubat Yang Pernah Dicuba - Sarahata.com

[ Ubat Jerawat ]

Setelah menerima beberapa pertanyaan hebat mengenai macam mana nak sembuhkan jerawat,Fuh!!rasa macam doktor jap,buka klinik kena serbu rasanya haha😂

Ok baik,

Ada beberapa lagi ubat sapu atau makan yang boleh dicuba seperti :
•Doxymycin
•Clindamycin
•Nixoderm
•Oxy
•Zindaclin
•Tea Tree

Kita hanya berusaha,selain itu jaga pemakanan juga tau sebab Cik pun mangsa jerawat berkampung dulu.Sekarang dia sesekali je singgah.

Boleh share kat kawan-kawan yang ada masalah jerawat ni.

Terima kasih

#SH
#Sarahata
#HouseOfBeauty

Lukis kening semudah 1,2,3 siap!-Sarahata.com

Lukis kening,
Hurm perlu ke?

Sebenarnya bergantung kepada keadaan kening seseorang

Jika berkening tebal tidak perlu

Yang berkening nipis yang macam tak nampak ada ke tidak bulu kening itu
Sangat memerlukan tips ini


Tambahan pula jika sudah memakai bedak
Hilang terus kening dari pandangan

Jadi, ini tips boleh diikuti nak melukis kening

Tak nak Lukis takpe
Pakai vase line je sapu di kening

Siap!

#SHGrooming
#Sarahata














ZARA, jenama pakaian dan aksesori.Bagaimana mereka bermula? - Sarahata.com

Masa jalan-jalan tadi masuk kedai ZARA

ZARA merupakan salah satu rangkaian kedai pakaian terbesar di bawah Inditex Group dan berada di 2200 lokasi di 88 negara seluruh dunia

ZARA berasal dari Spain.Nama asal ZARA adalah ZORBA.Ditukar kerana sama nama dengan sebuah bar di sana.

Pemilik asal bernama Amancio Ortega merupakan lelaki ketiga atau keempat terkaya di dunia bersama partnernya Rosalia Mera membuka kedai pertama pada tahun 1975

Strateginya adalah :

1.Keluarkan design pakaian baru setiap  minggu

2.Design dibuat berdasarkan kehendak pelanggan

3.Kurang iklan tapi buka cawangan berdekatan jenama high-end

4.12,000 design perlu difikirkan setiap tahun!You got a lot of work to do designers

Perfume macam baru beberapa tahun ada di ZARA.

Bau nya juga boleh tahan,so ambil lah satu buat koleksi

Oh white always my favourite colour😘

#SHGrooming
#Sarahata

Nak Barang L'occitane Percuma? Jangan buang botol kosmetik dan mandi an-Sarahata.com

Nak Barangan Dari L'occitane Percuma?
Hari itu tengok di IG story kawan Cik nama Syira
Dia pergi Mall dengan adik ipar bawa botol-botol sabun, kosmetik yang tak pakai dalam beg plastik IKEA itu masuk kedai L'occitane dan dapat redeem produk L'occitane
Produk L'occitane adalah salah satu produk yang bagus untuk dicuba

Benda nak bagi percuma kenapa kita nak bayar, Betul tak?



Tapi, buat lah kerja sikit baru dapat ganjaran
Senang saja, kumpul saja botol-botol ikut requirement yang dikehendaki
Basuh dulu sebelum ke kaunter untuk redeem ya
Setiap bulan ada saja barang keperluan kita akan habis
Jadi setakat nak kumpul 6 botol - 30 botol kosong takde masalah 


Boleh redeem di outlet dibawah ini :



Untuk lebih jelas, ini dia barang yang di terima :


Selepas itu, Cik pun pesan kepada suami, semua botol shampoo, mandian, pencuci muka jangan buang dulu ok?

😁


Jom kemoen recycle bersama L'occitane

Sampai sekarang terbelit lidah nak sebut jenama ini. Maklumlah lidah pekat melayu


#sarahata

Ketahui Warna Magik Yang Mampu Mengubah Kehidupan Anda. Rugi Tau Kalau Tak Ambil Tahu

Warna Magik Kehidupan Lebih Baik
==========================
Sekiranya manusia tidak mampu berkata-kata,maka warna yang memainkan peranan ungkapkan kata tanpa bahasa

Merah untuk suka atau marah
Putih untuk setuju dan suci
Hitam untuk gelap dan kecewa
Hijau untuk damai dan duit
Pink untuk kanak kanak perempuan dan
Aktiviti keperempuanan

Dan sebagainya

Trafik light juga berfungsi menggunakan warna

Merah isyarat berhenti
Kuning amaran untuk berhenti
Hijau tanda selamat jalan supaya aman perjalanan

Alam juga terjadi dengan berwarna,gunung ganang berwarna kehijauan,awan putih di langit kebiruan,mekarnya bunga mawar merah di taman.Teruja mata melihat keindahan taman ungu lavendar dan kuningnya si bunga matahari

Fuh,berpuitis pula

Mari kita lihat beberapa pilihan warna untuk jualan dan pemasaran.Jika berniat ingin buat logo,hiasi kedai atau kediaman.Ini panduan ringkas buat semua

Selamat mencuba!

Jika suka,boleh LIKE,KOMEN dan SHARE

#sh
#sarahata
#shgrooming


Warna merah
Warna pengaruh
Warna…

Setiap sesuatu ada jangka hayatnya. Nak tahu jangka hayat setiap kosmetik dipakai?

Wah,bestnya koleksi kosmetik awak..
Banyak jenama dan pelbagai warna
Um,Tapi kan awak,kita musykil sikit,
Awak pakai hari-hari ke?
. .
"Takdelah selalu,suka beli dan kumpul je'
" -_- "

Tak baik membazir tau, Jika ada banyak yang masih tidak pakai, boleh diberi sahaja kepada rakan atau jual 'pre-loved' bagi kosmetik yang berjenama.
Pasti akan ada yang membelinya.

Bak kata pepatah orang putih  "One man's trash is another man's treasure"

Saya faham perasaan itu.Sesiapa yang meminati seni dan kraf akan rasa 'sayang' nak pakai sebab cantik dan cute je design dan pakejingnya.


Tetapi Cik Puan,barangan ini ada tempoh luput,sayang-sayang pun,akan ke tong sampah jika tidak  diguna lagi.
;)
Jika perkongsian ini bermanfaat,Boleh Share,Like dan Komen ya.
#sarahata #infokosmetik #SHImage





Boleh share ya 😎