Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2019

Bercuti Bestnya!Apa Barang Penting Perlu Dibawa -Sarahata.com

Bercuti,apa perlu dibawa?

Seronok,tetapi ia suatu proses yang mencabar dan tahap stress juga tinggi

Beberapa barangan penting adalah seperti berikut :

1.Travel Bag / Bag Pack
2.Toiletries - Oral Care,Shower Kit,Contact Lense Kit
3.Panties,Pad,inner wear
4.Skincare,makeup kit
5.Perfume,lotion
6.Pashmina,shawl,inner
7.T-Shirt - Black,white,Brown
8.Cardigan - Black,grey,maroon,Blue
9.Pants - Tight pants,pallazo,jeans,straight cut
10.Jacket jeans
11.Sling bag
12.Wrislet - Cash,Coin,IC,Driving License,Medical Card,Credit,Debit Card
13.Sunglass,Spec
14.Shoe - Slipper,Sport,Pump
15.Socks,Towel,Band (getah rambut)
16.Passport,Visa,Emergency No
17.Charger,power bank
18.Mani Pedi & Sewing Set

Bolehlah di print screen simpan dalam handphone masing-masing senarai ini.

Jika suka boleh Share,Like dan Komen.
Boleh follow facebook Sarah Hata untuk pelbagai info tentang solekan,imej dan gaya hidup

#SH
#Sarahata
#SHLifestyle
















Ouch Jerawat! Ada Ubat Tak Nak Surutkannya? Ini Beberapa Ubat Yang Pernah Dicuba - Sarahata.com

[ Ubat Jerawat ]

Setelah menerima beberapa pertanyaan hebat mengenai macam mana nak sembuhkan jerawat,Fuh!!rasa macam doktor jap,buka klinik kena serbu rasanya haha😂

Ok baik,

Ada beberapa lagi ubat sapu atau makan yang boleh dicuba seperti :
•Doxymycin
•Clindamycin
•Nixoderm
•Oxy
•Zindaclin
•Tea Tree

Kita hanya berusaha,selain itu jaga pemakanan juga tau sebab Cik pun mangsa jerawat berkampung dulu.Sekarang dia sesekali je singgah.

Boleh share kat kawan-kawan yang ada masalah jerawat ni.

Terima kasih

#SH
#Sarahata
#HouseOfBeauty