Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2019

Lukis kening semudah 1,2,3 siap!-Sarahata.com

Lukis kening,
Hurm perlu ke?

Sebenarnya bergantung kepada keadaan kening seseorang

Jika berkening tebal tidak perlu

Yang berkening nipis yang macam tak nampak ada ke tidak bulu kening itu
Sangat memerlukan tips ini


Tambahan pula jika sudah memakai bedak
Hilang terus kening dari pandangan

Jadi, ini tips boleh diikuti nak melukis kening

Tak nak Lukis takpe
Pakai vase line je sapu di kening

Siap!

#SHGrooming
#Sarahata














ZARA, jenama pakaian dan aksesori.Bagaimana mereka bermula? - Sarahata.com

Masa jalan-jalan tadi masuk kedai ZARA

ZARA merupakan salah satu rangkaian kedai pakaian terbesar di bawah Inditex Group dan berada di 2200 lokasi di 88 negara seluruh dunia

ZARA berasal dari Spain.Nama asal ZARA adalah ZORBA.Ditukar kerana sama nama dengan sebuah bar di sana.

Pemilik asal bernama Amancio Ortega merupakan lelaki ketiga atau keempat terkaya di dunia bersama partnernya Rosalia Mera membuka kedai pertama pada tahun 1975

Strateginya adalah :

1.Keluarkan design pakaian baru setiap  minggu

2.Design dibuat berdasarkan kehendak pelanggan

3.Kurang iklan tapi buka cawangan berdekatan jenama high-end

4.12,000 design perlu difikirkan setiap tahun!You got a lot of work to do designers

Perfume macam baru beberapa tahun ada di ZARA.

Bau nya juga boleh tahan,so ambil lah satu buat koleksi

Oh white always my favourite colour😘

#SHGrooming
#Sarahata

Nak Barang L'occitane Percuma? Jangan buang botol kosmetik dan mandi an-Sarahata.com

Nak Barangan Dari L'occitane Percuma?
Hari itu tengok di IG story kawan Cik nama Syira
Dia pergi Mall dengan adik ipar bawa botol-botol sabun, kosmetik yang tak pakai dalam beg plastik IKEA itu masuk kedai L'occitane dan dapat redeem produk L'occitane
Produk L'occitane adalah salah satu produk yang bagus untuk dicuba

Benda nak bagi percuma kenapa kita nak bayar, Betul tak?



Tapi, buat lah kerja sikit baru dapat ganjaran
Senang saja, kumpul saja botol-botol ikut requirement yang dikehendaki
Basuh dulu sebelum ke kaunter untuk redeem ya
Setiap bulan ada saja barang keperluan kita akan habis
Jadi setakat nak kumpul 6 botol - 30 botol kosong takde masalah 


Boleh redeem di outlet dibawah ini :



Untuk lebih jelas, ini dia barang yang di terima :


Selepas itu, Cik pun pesan kepada suami, semua botol shampoo, mandian, pencuci muka jangan buang dulu ok?

😁


Jom kemoen recycle bersama L'occitane

Sampai sekarang terbelit lidah nak sebut jenama ini. Maklumlah lidah pekat melayu


#sarahata

Ketahui Warna Magik Yang Mampu Mengubah Kehidupan Anda. Rugi Tau Kalau Tak Ambil Tahu

Warna Magik Kehidupan Lebih Baik
==========================
Sekiranya manusia tidak mampu berkata-kata,maka warna yang memainkan peranan ungkapkan kata tanpa bahasa

Merah untuk suka atau marah
Putih untuk setuju dan suci
Hitam untuk gelap dan kecewa
Hijau untuk damai dan duit
Pink untuk kanak kanak perempuan dan
Aktiviti keperempuanan

Dan sebagainya

Trafik light juga berfungsi menggunakan warna

Merah isyarat berhenti
Kuning amaran untuk berhenti
Hijau tanda selamat jalan supaya aman perjalanan

Alam juga terjadi dengan berwarna,gunung ganang berwarna kehijauan,awan putih di langit kebiruan,mekarnya bunga mawar merah di taman.Teruja mata melihat keindahan taman ungu lavendar dan kuningnya si bunga matahari

Fuh,berpuitis pula

Mari kita lihat beberapa pilihan warna untuk jualan dan pemasaran.Jika berniat ingin buat logo,hiasi kedai atau kediaman.Ini panduan ringkas buat semua

Selamat mencuba!

Jika suka,boleh LIKE,KOMEN dan SHARE

#sh
#sarahata
#shgrooming


Warna merah
Warna pengaruh
Warna…

Setiap sesuatu ada jangka hayatnya. Nak tahu jangka hayat setiap kosmetik dipakai?

Wah,bestnya koleksi kosmetik awak..
Banyak jenama dan pelbagai warna
Um,Tapi kan awak,kita musykil sikit,
Awak pakai hari-hari ke?
. .
"Takdelah selalu,suka beli dan kumpul je'
" -_- "

Tak baik membazir tau, Jika ada banyak yang masih tidak pakai, boleh diberi sahaja kepada rakan atau jual 'pre-loved' bagi kosmetik yang berjenama.
Pasti akan ada yang membelinya.

Bak kata pepatah orang putih  "One man's trash is another man's treasure"

Saya faham perasaan itu.Sesiapa yang meminati seni dan kraf akan rasa 'sayang' nak pakai sebab cantik dan cute je design dan pakejingnya.


Tetapi Cik Puan,barangan ini ada tempoh luput,sayang-sayang pun,akan ke tong sampah jika tidak  diguna lagi.
;)
Jika perkongsian ini bermanfaat,Boleh Share,Like dan Komen ya.
#sarahata #infokosmetik #SHImage





Boleh share ya 😎

Gaya Tudung Mampu Ubah Bentuk Wajah dan Macam Magik Kenapa Boleh Nampak Kurus Kalau Tahu Caranya

GAYA TUDUNG WANITA BEKERJAYA =========================== Penampilan wanita bertudung yang ringkas dan menawan dapat memberi keselesaan kepada diri sendiri dan orang sekeliling
"Ada tips cepat bersiap,lagi bagus!"
Itu permintaan salah seorang klien saya.
Cepat atau lambat bersiap itu bergantung kepada pengurusan masa dan tahu dimana tahap kerajinan masing-masing.
Kita semua berbeza,diri sendiri yang tahu apa yang sesuai dengan diri dan kerjaya.
Yang penting,pakai tudung bukan sekadar fesyen dan kembali kepada fitrah iaitu menutupi apa yang sepatutnya dan tidak perlu saya hurai panjang lebar kerana kita sebagai wanita muslim sudah maklum hal tersebut
Ok!
Jom tengok apa pilihan yang ada!
Jika suka,boleh Like,Komen dan Share posting ini.Terima kasih semua😊
Telegram : t.me/shgrooming & t.me/sarahhata Facebook : SH Grooming & Sarah Hata
** Gambar : Sumber google,instagram,website Jenama : Ariani,Duck Scarves,SugarScarf,MF Shawls,Nealofar Hijab,Arlene Artis : Wawa Zainal,…

Nak Makeup Flawless, Jom Kenal Set Berus Solekan Yang Ingin Digunakan

Cik Sarah,penting ke set berus solekan ini bagi setiap wanita yang ingin makeup?
Baik,saya bagi satu situasi,jika anda memasak di dapur,apakah peralatan yang perlu ada?Sudah tentu anda perlukan kuali,periuk,sudip dan sebagainya kan?
Boleh jadi masakan anda itu terhidang dan sedap tanpa peralatan diatas tetapi,ia memakan masa dan melambatkan proses penyiapan.Takkan kita nak senduk sup guna sudu atau cawan?
Sudu untuk kita hirup keika dimulut bukan di sudukan untuk ke mangkuk.Cawan diguna untuk kita minum bukan untuk dicawankan kuah itu ke mangkuk.
Kita tidak meletakkan sesuatu pada tempatnya.
Erk,tak sesuai tau.
Sama juga konsepnya disini,anda boleh saja makeup tanpa peralatan yang lengkap tetapi proses bersiap lebih lama dan tidak kemas.Jadi,dengan adanya set solekan memudahkan kerja,hasil lebih kemas dan rapi.;)
Selamat Mencuba!
Terima kasih.
Sumber gambar adalah dari Makeup Brushes.my [MB]

Berus Eyeshadow Base adalah bagi meletakkan eyeshadow lapisan pertama, Berus Eyeshadow pula u…

Wanita & Wang

Lelaki dan wanita berbeza Apa jua keputusan dibuat kedua jantina ini juga berlainan kesannya Namun, kita tidak nafikan gabungan lelaki dan wanita dalam satu projek mahupun organisasi lebih berjaya Baik
Kali ini kita nak diskus mengenai wanita & wang

Perbelanjaan
----------------------
Kajian bertajuk "Men Buy, Women Shop" dari Wharton School of Business mendapati wanita melihat shopping ini sebagai aktiviti, lelaki pula kalau shopping bersebab dan terus ke lokasi membeli Sebab itu shopping mall penuh perempuan, Kadang-kadang tak beli apa pun, tempat riadah kata mereka.Nak jogging sorang-sorang malu maka dia berjalan di shopping mall
Ingat tak satu poster tunjuk perempuan shopping dan lelaki shopping.Saya sebagai wanita pun mengiyakannnya
Apa Yang Dibeli
---------------------------
Lelaki dan wanita turut berbeza dalam apa yang nak di beli
Ikut survey dari Bureau of Labor Statistics 2015-2016 mendapati : Lelaki bujang belanja lebih banyak dari wanita bujang. Yela sebab belanja awek dan …

Jaket Buat Jejaka Nampak Segak Segera.Dah Baca Kena Beli Terus

"Cik Sarah,

Saya tengok ada je lelaki yang bergaya pakai jaket,nampak stailo je.Dorang tak panas ke dengan cuaca di Malaysia ni,pelik kan?"

"Hurm,awak pernah baca hashtag Wak Doyok?"

"Apa dia Cik?"

"#akuyangpakaikoyangpanas
Nampaknya macam kena je hashtag tu kat awak,hehe"
 (jangan marah,cik bergurau je)

Macam ini,ada pelbagai jenis jaket yang boleh dipakai,ini jaket tau bukan blazer atau kot.Ketiga-tiga berbeza.

Jadi kita kenal dulu beberapa jenis gaya jaket  then baru kita decide beli ok?"

Buat panduan para jejaka dan bakal isteri yang mahu suami anda segak di mata selamanya.Diizinkan print screen dan tagged jaket yang berkenan ya.

Selamat bergaya segak dengan gincu
Eh, jaket.




Secara asasnya kada 6 jenis jaket lelaki yang kerap dipakai iaitu :
• Jaket Denim • Jaket Bomber • Jaket Leather • Jaket Hoodie • Jaket Kasual • Jaket Nehru
Hai Abang Zul Ariffin😍
Abang Zul kita pakai jaket dari jenis kasual atau ada juga para bikers pakai jaket al…