Skip to main content

Jaket Buat Jejaka Nampak Segak Segera.Dah Baca Kena Beli Terus

"Cik Sarah,

Saya tengok ada je lelaki yang bergaya pakai jaket,nampak stailo je.Dorang tak panas ke dengan cuaca di Malaysia ni,pelik kan?"

"Hurm,awak pernah baca hashtag Wak Doyok?"

"Apa dia Cik?"

"#akuyangpakaikoyangpanas
Nampaknya macam kena je hashtag tu kat awak,hehe"
 (jangan marah,cik bergurau je)

Macam ini,ada pelbagai jenis jaket yang boleh dipakai,ini jaket tau bukan blazer atau kot.Ketiga-tiga berbeza.

Jadi kita kenal dulu beberapa jenis gaya jaket  then baru kita decide beli ok?"

Buat panduan para jejaka dan bakal isteri yang mahu suami anda segak di mata selamanya.Diizinkan print screen dan tagged jaket yang berkenan ya.

Selamat bergaya segak dengan gincu
Eh, jaket.




Secara asasnya kada 6 jenis jaket lelaki yang kerap dipakai iaitu :

• Jaket Denim
• Jaket Bomber
• Jaket Leather
• Jaket Hoodie
• Jaket Kasual
• Jaket Nehru

Hai Abang Zul Ariffin😍

Abang Zul kita pakai jaket dari jenis kasual atau ada juga para bikers pakai jaket ala-ala begini terutama yang berwarna hitam.

Nampak macam material kulit,tapi Cik pasti material ini dari jenis yang tidak tebal.



Jaket Abang Shamsul Yusof ini dari jenis kulit.

Teksturnya tebal dan boleh memanaskan badan.

Kalau rasa nak tengok movie atau pergi oversea beriklim sejuk itu,boleh dapatkan edisi jaket seperti ini.


Ini dinamakan Jaket Bomber

Berbeza dengan jaket lain,jaket ini ada getah di bahagian lengan dan bawah jaket.

Reason dia buat getah di lengan,boleh la show off tangan ada urat perkasa agar wanita tergoda.Haha (Gurau ok!,jangan percaya bulat-bulat)

Ada urat,tangan kurus je perempuan mahu tengok,yang tangan gebu Cik tahu korang sasa di dapur pandai memasak.

Anyway,yeah frankly speaking we feel these things sexy in our eyes *wink* :
• Lelaki pandai masak
• Lelaki angkat sedikit lengan baju nampak urat-urat di tangan



 Ini jaket denim.Sesuai dipakai ketika aktiviti santai dan kasual.

Jaket denim ini perlu ada dalam almari anda kerana materialnya tahan lasak dan boleh bertahan lama.Value for money.

Asal usul pakaian denim ini adalah dari Mr Davis seorang tukang jahit.Beliau mendapat permintaan dari seorang wanita untuk jahitkan seluar suaminya dari material denim.Ketika itu pakaian para pekerja buruh kasar sering koyak dan rosak kerana material digunakan tidak bersesuaian.

Setelaj itu,Mr Davis telah bekerjasama dengan pihak Levi sstraus and Co untuk keluarkan produk pakaian terkilang pakaian denim.


My first impression when looking at this hoodie jacket

"Wow! I want something exactly like this"

Warna dan design yang sangat menarik.
Effortless but classy and elegant.

Terima kasih adik @Hadi Mazlan (anak kepada Dr Suraya Ariffin) beri keizinan untuk pakai gambar ini.

Cik memang suka jaket hoodie ini.Kepada pelajar boleh juga pakai jaket hoodie tetapi dengan kemeja berkolar didalamnya ok.




Segak Adi Putra dalam jaket kasual ini.

Warna jaket pilihan adalah lebih baik dalam golongan warna neutral iaitu :

• Biru Navi
• Putih
• Coklat
• Kelabu
• Hitam

Mudah mix dan match dengan warna pakaian yang kita ada.

Boleh share sebagai panduan buat semua

#SHGrooming
#Sarahata




Comments

Popular posts from this blog

Apa itu manicure & pedicure?

Rawatan Kuku Kaki dan Tangan --------------------------------------------- Dulu,saya tidak ambil kisah langsung mengenai hal ini. Langsung-tidak- ambil- peduli. Noktah. Sehingga saya mengalami kemalangan jalan raya di mana ketika itu kuku kaki saya telah tercabut di bahagian ibu jari,tengah dan bahagian hujung di kedua-dua belah kaki. Bayangkan selaput yang menutupi kulit yang kita panggil kuku itu hilang? Sakit!auchhh Perlu solat atas kerusi dan sakit juga ketika kena air.Ketika proses pertumbuhan kuku pun begitu.Jalan pun tidak berapa nak betul. Sejak peristiwa itu hikmahnya saya mengambil tahu mengenai rawatan menicure dan pedicure. ok,itu kisah lama. Pedicure adalah rawatan untuk kaki sebab ada kalanya kita tersilap memilih kasut yang sesuai,jadi pertumbuhan kuku akan jadi terbantut,kulit mati di sekeliling dan kuku akan menjadi lebam dan meninggalkan kesan darah beku. Jika dibiarkan,kuku akan mati. Adakala terjadi juga kuku te

Baju Kurung,masih relevan ke nak pakai ke pejabat?Ini dia pilihan gaya ke pejabat

BAJU KURUNG KE PEJABAT ===================== Baju kurung merupakan baju kebangsaan di Malaysia Jadi ia diterima pakai sebagai pakaian rasmi untuk dipakai ke pejabat atau majlis yang lain Ciri pakaian ke pejabat haruslah minimal,warna yang tidak menggangu mata,corak memanjang,melintang dan diagonal dan tidak mengganggu rutin pekerjaan harian Gambar berikut adalah beberapa ciri baju kurung ke pejabat yang boleh diikuti Selamat mencuba! Like,Komen dan Share jika berminat dengan perkongsian ini Terima kasih Telegram : t.me/shgrooming & t.me/sarahhata Facebook : SH Grooming & Sarah Hata #SH #Sarahata #SHImage Butik : Era Maya,Jubah souq,Aqeela Muslimah,Zuco Fashion,Sireh Pinang Web : Zalora

Nak Makeup Flawless, Jom Kenal Set Berus Solekan Yang Ingin Digunakan

Cik Sarah,penting ke set berus solekan ini bagi setiap wanita yang ingin makeup? Baik,saya bagi satu situasi,jika anda memasak di dapur,apakah peralatan yang perlu ada?Sudah tentu anda perlukan kuali,periuk,sudip dan sebagainya kan? Boleh jadi masakan anda itu terhidang dan sedap tanpa peralatan diatas tetapi,ia memakan masa dan melambatkan proses penyiapan.Takkan kita nak senduk sup guna sudu atau cawan? Sudu untuk kita hirup keika dimulut bukan di sudukan untuk ke mangkuk.Cawan diguna untuk kita minum bukan untuk dicawankan kuah itu ke mangkuk. Kita tidak meletakkan sesuatu pada tempatnya. Erk,tak sesuai tau. Sama juga konsepnya disini,anda boleh saja makeup tanpa peralatan yang lengkap tetapi proses bersiap lebih lama dan tidak kemas.Jadi,dengan adanya set solekan memudahkan kerja,hasil lebih kemas dan rapi.;) Selamat Mencuba! Terima kasih. Sumber gambar adalah dari Makeup Brushes.my [MB] Berus Eyeshadow Base adalah bagi meletakkan eyesha