Skip to main content

Aduh,kulit berjerawat pula,nak pakai produk apa ye?

[ Rawatan Kulit Jerawat ]

Ini adalah beberapa produk alternatif yang boleh didapatkan untuk merawat kulit berjerawat

Boleh didapati di farmasi seperti Watson,Guardian,Caring atau agen sah produk

• Dalacin T ( RM40 - RM50 )-Guardian

• Cetaphil Oil Cleanser (RM60)-Watson,Guardian

• T3 Mycin ( RM 15- RM20)-Watson,Guardian

• Tidact (RM10-RM20)-Watson,Guardian

• Scrub St Ives Blemish Control ( RM15-RM20 )- Watson,Guardian

• Argan Oil I Flawless ( RM65 )-

• Calamine Lotion ( RM10 )-Guardian,Watson

• Charms Kaisya Serum ( RM89 ) -

Stepnya :
Scrub - Cetaphil - Dalacin T/T3 Mycin/Tidact/Calamine(Sapu di bahagian jerawat sahaja) - Serum/Argan Oil (Pakai jika jerawat sudah mula mengecut/sebelum makeup [argan oil] /sebelum tido [Serum]

Biasalah proses pemulihan mengambil masa yang lama.Sis pun dulu jerawat teruk ok!Taknak bergambar langsung.Dah cun sikit sekarang,asyik nak selfie je.Haha

Nak elak,perlu jaga makan dan detox!Buang segala toksik yang ada dalam badan.

Macam mana nak detox?Next postingšŸ˜‰

Boleh Share,share,share posting ini untuk bantu kawan yang rungsing ada masalah kulit berjerawat.

Terima kasih

www.sarahata.com

#SH
#Sarahata


Comments

Popular posts from this blog

Simpanan KWSP : 3.6 juta kurang RM1,000, 6.1 juta kurang RM10,000 l Sarahata.com

Kuala Lumpur: Seramai 3.6 juta ahli Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) direkodkan mempunyai simpanan kurang RM1,000, manakala 6.1 juta lagi kurang RM10,000. Dalam jawapan bertulis kepada Ahli Parlimen Pandan, Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, Kementerian Kewangan berkata, punca utama keadaan itu adalah berikutan pengeluaran bernilai RM101 bilion susulan inisiatif i-Lestari, i-Sinar dan i-Citra Katanya, kejatuhan jumlah simpanan itu lebih merisaukan bagi ahli Bumiputera memandangkan 78 peratus atau lebih tiga perempat yang memohon untuk fasiliti pengeluaran berkenaan. Akibatnya, seramai 4.4 juta atau 54 peratus ahli Bumiputera kini mempunyai kurang daripada RM10,000, manakala 2 juta atau 25 peratus lagi mempunyai kurang daripada RM1,000. "Pengagihan simpanan menjadi semakin tidak saksama. Kumpulan 40 peratus terbawah ahli KWSP, merangkumi lebih kurang 5 juta ahli telah menyaksikan simpanan mereka jatuh sebanyak 38 peratus kepada hanya RM8 bilion, menjadikan baki simpanan medi

Asyik Tak Berkenan Saja Bila Berkawan, Mari Jawab Kuiz Bahasa Cinta Ini

Kenali Bahasa Cinta ================ Sebenarnya bukan tiada yang cinta, mungkin kita tidak berusaha sepenuhnya, terlalu memilih, kriteria yang dikehendaki terlampau tinggi dan kurang masa untuk bertemu orang baru kerana sibuk dengan kerjaya Nak kacak, cantik, kerjaya hebat, figura bak model itu semua dalam drama je Cik adik Cari yang tenangkan hati Ada juga yang jenis lambat move on Maka, bertahun juga untuk sembuhkan hati dan tanpa sedar umur meningkat dan kudrat sudah lemah Rugi tau! OK, ada juga jenis cepat move on dan berkawan dengan pelbagai orang tapi masih tidak serasi Apa masalah ya? Sebab tak kenal dan tahu diri sendiri Menurut Gary Chapman, Penulis buku '5 Love Languages, The Secret To Love That Last' Secara asas ada 5 cara kita ekspresi rasa cinta dan sayang itu iaitu : 1.Kata Pujian Dan Sayang 2.Tingkah Laku 3.Pemberian Hadiah 4.Masa Bersama 5.Sentuhan Fizikal Tidak semua orang sama. Sebab itu ada jadi pe

Apa itu manicure & pedicure?

Rawatan Kuku Kaki dan Tangan --------------------------------------------- Dulu,saya tidak ambil kisah langsung mengenai hal ini. Langsung-tidak- ambil- peduli. Noktah. Sehingga saya mengalami kemalangan jalan raya di mana ketika itu kuku kaki saya telah tercabut di bahagian ibu jari,tengah dan bahagian hujung di kedua-dua belah kaki. Bayangkan selaput yang menutupi kulit yang kita panggil kuku itu hilang? Sakit!auchhh Perlu solat atas kerusi dan sakit juga ketika kena air.Ketika proses pertumbuhan kuku pun begitu.Jalan pun tidak berapa nak betul. Sejak peristiwa itu hikmahnya saya mengambil tahu mengenai rawatan menicure dan pedicure. ok,itu kisah lama. Pedicure adalah rawatan untuk kaki sebab ada kalanya kita tersilap memilih kasut yang sesuai,jadi pertumbuhan kuku akan jadi terbantut,kulit mati di sekeliling dan kuku akan menjadi lebam dan meninggalkan kesan darah beku. Jika dibiarkan,kuku akan mati. Adakala terjadi juga kuku te