Skip to main content

Aduh,kulit berjerawat pula,nak pakai produk apa ye?

[ Rawatan Kulit Jerawat ]

Ini adalah beberapa produk alternatif yang boleh didapatkan untuk merawat kulit berjerawat

Boleh didapati di farmasi seperti Watson,Guardian,Caring atau agen sah produk

• Dalacin T ( RM40 - RM50 )-Guardian

• Cetaphil Oil Cleanser (RM60)-Watson,Guardian

• T3 Mycin ( RM 15- RM20)-Watson,Guardian

• Tidact (RM10-RM20)-Watson,Guardian

• Scrub St Ives Blemish Control ( RM15-RM20 )- Watson,Guardian

• Argan Oil I Flawless ( RM65 )-

• Calamine Lotion ( RM10 )-Guardian,Watson

• Charms Kaisya Serum ( RM89 ) -

Stepnya :
Scrub - Cetaphil - Dalacin T/T3 Mycin/Tidact/Calamine(Sapu di bahagian jerawat sahaja) - Serum/Argan Oil (Pakai jika jerawat sudah mula mengecut/sebelum makeup [argan oil] /sebelum tido [Serum]

Biasalah proses pemulihan mengambil masa yang lama.Sis pun dulu jerawat teruk ok!Taknak bergambar langsung.Dah cun sikit sekarang,asyik nak selfie je.Haha

Nak elak,perlu jaga makan dan detox!Buang segala toksik yang ada dalam badan.

Macam mana nak detox?Next postingšŸ˜‰

Boleh Share,share,share posting ini untuk bantu kawan yang rungsing ada masalah kulit berjerawat.

Terima kasih

www.sarahata.com

#SH
#Sarahata


Comments

Popular posts from this blog

Apa itu manicure & pedicure?

Rawatan Kuku Kaki dan Tangan --------------------------------------------- Dulu,saya tidak ambil kisah langsung mengenai hal ini. Langsung-tidak- ambil- peduli. Noktah. Sehingga saya mengalami kemalangan jalan raya di mana ketika itu kuku kaki saya telah tercabut di bahagian ibu jari,tengah dan bahagian hujung di kedua-dua belah kaki. Bayangkan selaput yang menutupi kulit yang kita panggil kuku itu hilang? Sakit!auchhh Perlu solat atas kerusi dan sakit juga ketika kena air.Ketika proses pertumbuhan kuku pun begitu.Jalan pun tidak berapa nak betul. Sejak peristiwa itu hikmahnya saya mengambil tahu mengenai rawatan menicure dan pedicure. ok,itu kisah lama. Pedicure adalah rawatan untuk kaki sebab ada kalanya kita tersilap memilih kasut yang sesuai,jadi pertumbuhan kuku akan jadi terbantut,kulit mati di sekeliling dan kuku akan menjadi lebam dan meninggalkan kesan darah beku. Jika dibiarkan,kuku akan mati. Adakala terjadi juga kuku te

Baju Kurung,masih relevan ke nak pakai ke pejabat?Ini dia pilihan gaya ke pejabat

BAJU KURUNG KE PEJABAT ===================== Baju kurung merupakan baju kebangsaan di Malaysia Jadi ia diterima pakai sebagai pakaian rasmi untuk dipakai ke pejabat atau majlis yang lain Ciri pakaian ke pejabat haruslah minimal,warna yang tidak menggangu mata,corak memanjang,melintang dan diagonal dan tidak mengganggu rutin pekerjaan harian Gambar berikut adalah beberapa ciri baju kurung ke pejabat yang boleh diikuti Selamat mencuba! Like,Komen dan Share jika berminat dengan perkongsian ini Terima kasih Telegram : t.me/shgrooming & t.me/sarahhata Facebook : SH Grooming & Sarah Hata #SH #Sarahata #SHImage Butik : Era Maya,Jubah souq,Aqeela Muslimah,Zuco Fashion,Sireh Pinang Web : Zalora

Nak Makeup Flawless, Jom Kenal Set Berus Solekan Yang Ingin Digunakan

Cik Sarah,penting ke set berus solekan ini bagi setiap wanita yang ingin makeup? Baik,saya bagi satu situasi,jika anda memasak di dapur,apakah peralatan yang perlu ada?Sudah tentu anda perlukan kuali,periuk,sudip dan sebagainya kan? Boleh jadi masakan anda itu terhidang dan sedap tanpa peralatan diatas tetapi,ia memakan masa dan melambatkan proses penyiapan.Takkan kita nak senduk sup guna sudu atau cawan? Sudu untuk kita hirup keika dimulut bukan di sudukan untuk ke mangkuk.Cawan diguna untuk kita minum bukan untuk dicawankan kuah itu ke mangkuk. Kita tidak meletakkan sesuatu pada tempatnya. Erk,tak sesuai tau. Sama juga konsepnya disini,anda boleh saja makeup tanpa peralatan yang lengkap tetapi proses bersiap lebih lama dan tidak kemas.Jadi,dengan adanya set solekan memudahkan kerja,hasil lebih kemas dan rapi.;) Selamat Mencuba! Terima kasih. Sumber gambar adalah dari Makeup Brushes.my [MB] Berus Eyeshadow Base adalah bagi meletakkan eyesha