Skip to main content

Asyik Tak Berkenan Saja Bila Berkawan, Mari Jawab Kuiz Bahasa Cinta Ini



Kenali Bahasa Cinta
================
Sebenarnya bukan tiada yang cinta, mungkin kita tidak berusaha sepenuhnya, terlalu memilih, kriteria yang dikehendaki terlampau tinggi dan kurang masa untuk bertemu orang baru kerana sibuk dengan kerjaya


Nak kacak, cantik, kerjaya hebat, figura bak model itu semua dalam drama je Cik adik
Cari yang tenangkan hati


Ada juga yang jenis lambat move on
Maka, bertahun juga untuk sembuhkan hati dan tanpa sedar umur meningkat dan kudrat sudah lemah

Rugi tau!

OK, ada juga jenis cepat move on dan berkawan dengan pelbagai orang tapi masih tidak serasi


Apa masalah ya?
Sebab tak kenal dan tahu diri sendiri


Menurut Gary Chapman,
Penulis buku '5 Love Languages, The Secret To Love That Last'

Secara asas ada 5 cara kita ekspresi rasa cinta dan sayang itu iaitu :
1.Kata Pujian Dan Sayang
2.Tingkah Laku
3.Pemberian Hadiah
4.Masa Bersama
5.Sentuhan Fizikal


Tidak semua orang sama. Sebab itu ada jadi pergaduhan dan salah faham kerana kita mengharapkan penghargaan cinta yang lain walhal pasangan kita menunjukkan rasa kasih dengan cara berbeza


Ada yang rasa lebih dicintai jika terima hadiah. Setiap kali jumpa dia harapkan kejutan kecil coklat ke, bear ke, dan hadiah
Sebab diri dia sendiri seorang yang suka memberi hadiah kepada pasangan atau orang lain. Dia luangkan rasa kasih dan sayang melalui barang


Ada yang jenis tidak cakap, tapi lebih kepada tingkah laku,'action more than words'
Jika pasangan sanggup sidaikan baju, buang sampah, betulkan kereta, basuhkan kereta dan dibuat tanpa disuruh, itu tandanya dia sayang awak


Dapat pula pasangan tidak faham, marah-marah tak cakap dan puji dia cantik dan sayang dia hari-hari


Rupa-rupanya keperluan pasangan berbeza
Seorang perlukan kata pujian dan sokongan dan Memang suka bercakap
Seorang lagi lebih kepada perbuatan


Nak tahu anda dominan yang mana dari 5 ini, boleh ambil kuiz ini bersama pasangan

Selamat bercinta!


#sarahata

Comments

Popular posts from this blog

Nak Barang L'occitane Percuma? Jangan buang botol kosmetik dan mandi an-Sarahata.com

Nak Barangan Dari L'occitane Percuma?
Hari itu tengok di IG story kawan Cik nama Syira
Dia pergi Mall dengan adik ipar bawa botol-botol sabun, kosmetik yang tak pakai dalam beg plastik IKEA itu masuk kedai L'occitane dan dapat redeem produk L'occitane
Produk L'occitane adalah salah satu produk yang bagus untuk dicuba

Benda nak bagi percuma kenapa kita nak bayar, Betul tak?



Tapi, buat lah kerja sikit baru dapat ganjaran
Senang saja, kumpul saja botol-botol ikut requirement yang dikehendaki
Basuh dulu sebelum ke kaunter untuk redeem ya
Setiap bulan ada saja barang keperluan kita akan habis
Jadi setakat nak kumpul 6 botol - 30 botol kosong takde masalah 


Boleh redeem di outlet dibawah ini :



Untuk lebih jelas, ini dia barang yang di terima :


Selepas itu, Cik pun pesan kepada suami, semua botol shampoo, mandian, pencuci muka jangan buang dulu ok?

😁


Jom kemoen recycle bersama L'occitane

Sampai sekarang terbelit lidah nak sebut jenama ini. Maklumlah lidah pekat melayu


#sarahata

Bongkar Rahsia Personaliti Pemakai Beg Tangan Wanita,Sudah Tahu Pasti Tersenyum

"Cantiklah handbag awak"
Jika ini adalah kenyataan pertama daripada seseorang apabila bertemu anda,
Awas!!
Beliau kemungkinan besar penggemar handbag.Sebab itu yang diperhatikan dahulu.Tak kisahlah orang tersebut lelaki ataupun perempuan.
Gambar handbag yang saya paparkan adalah sekadar contoh.Harga?maaf, saya tidak nyatakan kerana ada yang boleh anda dapatkan hanya 5 minit,ada yang 5 tahun akan datang,ada masa 50tahun baru boleh dapat atau memang sekadar boleh tengok sahaja tetapi tidak mampu memiliki.Hehe
Tak kisahlah berapa nilainya yang penting menarik dan sesuai dengan diri dan poket masing-masing.
Berdasarkan pemerhatian,pemilihan design handbag juga boleh menentukan personaliti seseorang.
Apakah personaliti korang?;) Sharelah dengan kami
Boleh Like,Komen dan Share album ini untuk panduan rakan taulan.Sharing is caring πŸ‘œπŸ’ΌπŸ’‹

Jika anda perhatikan,penggemar handbag begini gemar warna lembut dan pastel.
Personaliti mereka yang suka akan benda yang bercorak floral dan wa…

Gaya Tudung Mampu Ubah Bentuk Wajah dan Macam Magik Kenapa Boleh Nampak Kurus Kalau Tahu Caranya

GAYA TUDUNG WANITA BEKERJAYA =========================== Penampilan wanita bertudung yang ringkas dan menawan dapat memberi keselesaan kepada diri sendiri dan orang sekeliling
"Ada tips cepat bersiap,lagi bagus!"
Itu permintaan salah seorang klien saya.
Cepat atau lambat bersiap itu bergantung kepada pengurusan masa dan tahu dimana tahap kerajinan masing-masing.
Kita semua berbeza,diri sendiri yang tahu apa yang sesuai dengan diri dan kerjaya.
Yang penting,pakai tudung bukan sekadar fesyen dan kembali kepada fitrah iaitu menutupi apa yang sepatutnya dan tidak perlu saya hurai panjang lebar kerana kita sebagai wanita muslim sudah maklum hal tersebut
Ok!
Jom tengok apa pilihan yang ada!
Jika suka,boleh Like,Komen dan Share posting ini.Terima kasih semua😊
Telegram : t.me/shgrooming & t.me/sarahhata Facebook : SH Grooming & Sarah Hata
** Gambar : Sumber google,instagram,website Jenama : Ariani,Duck Scarves,SugarScarf,MF Shawls,Nealofar Hijab,Arlene Artis : Wawa Zainal,…