Skip to main content

Ketahui Tempoh Masa Medikal Kad Anda l Sarahata.com




Seringkali klien salah faham mengenai tempoh masa setelah ambil medikal kad ini.
Sebenarnya klien perlu ambil tahu tempoh masa setelah polisi INFORCE :

Hampir semua syarikat takaful punyai polisi yang sama
1.Akan cover kemalangan
Setelah polisi INFORCE, 24 jam
2.Akan cover denggi
Setelah polisi 21 hari
3.Akan cover sebarang sakit (kecuali sakit kritikal)
Setelah 30 hari
4.Akan cover full wad dan sebarang sakit
Setelah polisi 120 hari
5.Akan cover perubatan bagi penyakit kritikal
Setelah polis 2 tahun matang

Selalunya ada kes 'pay & claim', polisi kurang 120 hari. Untuk kes besar, mungkin juga polisi kurang 2 tahun atau ada kenyataan meragukan tentang sejarah penyakit terdahulu, perlu pay&claim
Jika tiada masalah, kos perubatan di tanggung pihak takaful, InsyaAllah.
Biasalah nak masuk hospital swasta perlu sediakan deposit yang akan di pulangkan setelah discharge, RM300-RM2000* cash/credit card perlu ada

Kini,musim endemik Covid 19 pun,kemasukan hospital perlu buat Covid Test yang menelan belanja RM250-RM500 seorang *ikut hospital.Perlu diingatkan,kos ini perlu ditanggung klien sendiri.Tidak boleh claim.
Sebab itu dinasihatkan sign up takaful ketika usia muda, masih sihat dan kewangan stabil
💪
*Bergantung hospital/kemasukan untuk sakit apa


Ingin sebut harga PERCUMA?

 

Comments

Popular posts from this blog

Apa itu manicure & pedicure?

Rawatan Kuku Kaki dan Tangan --------------------------------------------- Dulu,saya tidak ambil kisah langsung mengenai hal ini. Langsung-tidak- ambil- peduli. Noktah. Sehingga saya mengalami kemalangan jalan raya di mana ketika itu kuku kaki saya telah tercabut di bahagian ibu jari,tengah dan bahagian hujung di kedua-dua belah kaki. Bayangkan selaput yang menutupi kulit yang kita panggil kuku itu hilang? Sakit!auchhh Perlu solat atas kerusi dan sakit juga ketika kena air.Ketika proses pertumbuhan kuku pun begitu.Jalan pun tidak berapa nak betul. Sejak peristiwa itu hikmahnya saya mengambil tahu mengenai rawatan menicure dan pedicure. ok,itu kisah lama. Pedicure adalah rawatan untuk kaki sebab ada kalanya kita tersilap memilih kasut yang sesuai,jadi pertumbuhan kuku akan jadi terbantut,kulit mati di sekeliling dan kuku akan menjadi lebam dan meninggalkan kesan darah beku. Jika dibiarkan,kuku akan mati. Adakala terjadi juga kuku te

Ouch Jerawat! Ada Ubat Tak Nak Surutkannya? Ini Beberapa Ubat Yang Pernah Dicuba - Sarahata.com

[ Ubat Jerawat ] Setelah menerima beberapa pertanyaan hebat mengenai macam mana nak sembuhkan jerawat,Fuh!!rasa macam doktor jap,buka klinik kena serbu rasanya haha😂 Ok baik, Ada beberapa lagi ubat sapu atau makan yang boleh dicuba seperti : •Doxymycin •Clindamycin •Nixoderm •Oxy •Zindaclin •Tea Tree Kita hanya berusaha,selain itu jaga pemakanan juga tau sebab Cik pun mangsa jerawat berkampung dulu.Sekarang dia sesekali je singgah. Boleh share kat kawan-kawan yang ada masalah jerawat ni. Terima kasih #SH #Sarahata #HouseOfBeauty

Baju Kurung,masih relevan ke nak pakai ke pejabat?Ini dia pilihan gaya ke pejabat

BAJU KURUNG KE PEJABAT ===================== Baju kurung merupakan baju kebangsaan di Malaysia Jadi ia diterima pakai sebagai pakaian rasmi untuk dipakai ke pejabat atau majlis yang lain Ciri pakaian ke pejabat haruslah minimal,warna yang tidak menggangu mata,corak memanjang,melintang dan diagonal dan tidak mengganggu rutin pekerjaan harian Gambar berikut adalah beberapa ciri baju kurung ke pejabat yang boleh diikuti Selamat mencuba! Like,Komen dan Share jika berminat dengan perkongsian ini Terima kasih Telegram : t.me/shgrooming & t.me/sarahhata Facebook : SH Grooming & Sarah Hata #SH #Sarahata #SHImage Butik : Era Maya,Jubah souq,Aqeela Muslimah,Zuco Fashion,Sireh Pinang Web : Zalora